Nibiru

Niet te verwarren met de website Niburu, die de naam fout gespeld heeft.

De veronderstelde baan van de fictieve planeet Nibiru.

De veronderstelde baan van de fictieve planeet Nibiru.

Nibiru is de naam van een fictieve planeet die tot ons zonnestelsel zou behoren, maar slechts eenmaal om de 3600 jaar ons zonnestelsel effectief betreedt en doorkruist. De theorie werd verzonnen door pseudowetenschapper Zecharia Sitchin, en de planeet wordt vaak ook geassocieerd met Planeet X in tal van complottheorieën.

Contents

Planeet X

Het concept van “Planeet X”[1] bestaat al sinds het einde van de 19de eeuw, toen wetenschappers theoriseerden dat er een nog niet ontdekte planeet zou bestaan die zich voorbij Neptunus bevond. Op dat moment werd Pluto er (nog) niet bijgerekend als planeet, dus zou Planeet X in feite de negende planeet geweest zijn en niet de tiende. De X stond aanvankelijk dus niet voor het Romeinse cijfer 10, zoals dit veel later wel het geval zou zijn.

Moderne wetenschappers zijn het er inmiddels over eens dat de hypothetische Planeet X helemaal niet bestaat, wat voldoende reden is voor pseudowetenschappers om hier plots interesse in te tonen. Want als wetenschappers het bestaan van iets ontkennen wegens onvoldoende bewijs, dan moet het wel een complot zijn dat het bestaan ervan plots geheim wil houden, juist? Aan het begin van de 21ste eeuw werden dan ook nieuwe theorieën verspreid door Nancy Lieder, oprichter van de complottheorieënwebsite ZetaTalk , die haar informatie doorkreeg van de Zeta aliens (echt waar, hoor, ze heeft het zelf gezegd). Ze kondigde aan dat Planeet X in de buurt van de aarde zou komen, met een heleboel natuurrampen als gevolg – alsook vanzelfsprekend de mogelijkheid op een invasie van aliens. Wanneer er, totaal onverwacht natuurlijk, geen onbekende planeet voorbij de aarde kwam in 2003, werd de ontmoeting uitgesteld tot 21 december 2012, de dag waarvan de Maya’s nooit hebben gezegd dat de wereld zou vergaan.

Nibiru

Vervolgens werd Planeet X geassocieerd met Nibiru[2][3], die volgens de pseudowetenschappelijke boeken van Zecharia Sitchin dan weer de “twaalfde planeet” zou zijn. Want de cijfers 10 (X) en 12 (XII) zijn uiteraard hetzelfde. Dat Sitchin heeft “voorspeld” dat de planeet Nibiru pas in het jaar 2085 zou terugkeren naar ons zonnestelsel (op de één of andere manier) hoefde ook geen bezwaar te zijn om de datum 21 december 2012 erop te plakken. Ook niet voor Sitchin zelf wanneer hij merkte dat zijn boeken hierdoor beter verkochten[4]. Want 2085 en 2012 zijn immers toch ook hetzelfde jaar? Zodoende wordt er geregeld verwezen naar “Nibiru/Planet X” (Nibiru slash Planet X).

Volgens Sitchin zou deze planeet zo’n 450 000 jaar geleden ook door ons zonnestelsel gereisd zijn, met als gevolg dat de alien bewoners van Nibiru de aarde ontdekten en besloten zich er te vestigen. Die aliens zouden aldus de Annunaki zijn, oftewel de Sumerische goden. De Annunaki besloten vervolgens om een menselijk ras te ontwikkelen dat hen zou kunnen dienen als slaven om goud op te graven. Zodoende werden de eerste mensen genetisch ontwikkeld vanuit vrouwelijke apen. Zoals ook voorspeld in de Bijbel, zouden deze aliens in de toekomst terugkeren naar de aarde om het Laatste Oordeel te vellen over het menselijke ras. Vanzelfsprekend zal dit plaatsvinden in 2085, de volgende keer dat Nibiru de aarde passeert. Alhoewel, nochtans zou volgens Sitchin de planeet Nibiru elke 3600 ons zonnestelsel doorkruisen, wat wil zeggen dat de Annunaki aliens sinds den beginne al zo’n 125 keer op bezoek geweest zijn maar nooit een Laatste Oordeel hebben geveld. Tenzij, natuurlijk, de aliens nooit echt weg waren en David Icke gelijk heeft dat alle staatsleiders en koningshuizen sowieso Reptilian aliens zijn.

Niburu

In 2002 richtte Anton Teuben de website “Niburu” op, die vooral gekenmerkt wordt door de overduidelijke spelfout. Hij verwijst dan ook geregeld naar “Nibiru/Niburu” (Nibiru slash Niboeroe), naar analoog met “Nibiru/Planet X” om zo de foute spelling op dezelfde hoogte te plaatsen als de juiste spelling. Al bestaat de planeet Nibiru sowieso niet eens, de planeet Niburu bestaat zo mogelijk nog minder. Dat weerhield hem er niet van om de website toch te gebruiken voor het verspreiden van pseudowetenschap, paranoia en complottheorieën. Vanzelfsprekend zal je hier alle mogelijke uit de lucht gegrepen verklaringen vinden waarom Nibiru Niburu Nibiru Niburu niet naar de aarde is gekomenonderweg isonzichtbaar is een geheim complot is.

Referenties

  1. http://rationalwiki.org/wiki/Planet_X
  2. http://rationalwiki.org/wiki/Nibiru
  3. http://kloptdatwel.nl/2011/08/15/niburu-bestaat-niet-geen-zorgen/
  4. http://web.archive.org/web/20120303110641/http://www.2012hoax.org/nibiru

Bronnen