Martin Vrijland

Paranoïde complotdenker Martin Vrijland is ervan overtuigd dat homoseksuelen deel uitmaken van een complot om satanische pedofilie te legaliseren.

Paranoïde complotdenker Martin Vrijland is ervan overtuigd dat homoseksuelen deel uitmaken van een complot om satanische pedofilie te legaliseren.

Martin Vrijland (pseudoniem) (geb. 9 januari 1972) is een paranoïde complotdenker die met zijn gelijknamige website tracht de David Icke van Nederland te worden. Hij houdt zich bezig met het schrijven van artikels over de meest onzinnige onderwerpen zoals chemtrailsHAARP, Mind control en de New World Order. Ook tracht hij zich te profileren als onafhankelijk onderzoeksjournalist, maar schijnt hierbij iedereen in het harnas te jagen, zelfs andere complotdenkers zoals Micha Kat met wie hij in het verleden nog heeft samengewerkt.

Contents

Biografie

De naam Martin Vrijland is een pseudoniem voor wat volgens verschillende bronnen Martijn Alberda (volledige naam Martijn Christiaan Nico Alberda) zou zijn[1][2][3]. Dit kan waarschijnlijk ook worden bevestigd door een Facebook profiel met de naam Martijn Alberda[4], waarop dezelfde profielfoto’s staan als op het Facebook profiel van Martin Vrijland[5].

Zelf omschrijft Vrijland zich als een “doodgewone eenvoudige Nederlands burger”, en vertelt hij het volgende over zichzelf[6]:

Ik heb zowel zakelijk als privé wel eens kromme paden bewandeld. Ik heb en ben wel eens zakelijk belazerd en heb ook wel eens onorthodoxe maatregelen genomen om geld op te halen. Ik heb geen recht liefdespad bewandeld; heb vrouwenharten gebroken; wel eens een los handje gehad; de binnenkant van een cel gezien; op kickboxen gezeten; drugs gebruikt; excentrieke feesten bezocht en nog veel meer menselijke dingen gedaan. Ik heb gehad en ben kwijt geraakt. Pieken en dalen. Kortom: ik ben met recht een zwaargewicht zondaar!

Jeugd en studies

Volgens een tijdlijn genaamd “Het bewogen leven van Martijn Alberda”[7] is Vrijland geboren op 9 januari 1972 te Uithoorn, Nederland. Hij zou komen uit een familie met twee oudere zussen, één jongere zus en één jongere broer[8][9].

Van september 1990 tot 1995 zou Vrijland vliegtuigbouwkunde hebben gestudeerd aan een hogere technische school (hoger beroepsonderwijs), en zou hij een vluchtsimulatiesysteem hebben geprogrammeerd. Hoewel hij niet afstudeerde, zou hij vooralsnog de titel “ingenieur” (ing.) aanvoeren op zijn visitekaartjes.

Carrière

Vrijland heeft op een gegeven moment het bedrijf “Alberda Environment” opgestart. Dit bedrijf, dat gevestigd was in Drogeham, was een groothandel in vloeibare en gasvormige brandstoffen, en dierenbenodigdheden, met als bijkomende naam “Prettig Snel” en de website zeoline.nl (niet meer in gebruik)[10][11][12]. Erg lang heeft hij het echter niet volgehouden, zo blijkt, aangezien hij op 23 augustus 2006 als natuurlijk persoon failliet werd verklaard, en zijn bedrijf op dat moment niet meer bestond. Inmiddels was Vrijland klaarblijkelijk ook verhuisd naar Bloemendaal[13]. Op 14 november 2006 werd het faillissement omgezet naar een schuldsaneringsregeling, en op 8 januari 2010 kreeg hij terug een schone lei[14].

Op 21 juni 2006, kort voor zijn faillissementverklaring, begon Vrijland hoegenaamd te werken als “manager”, voor het (Britse) bedrijf Yvenville Limited[15][16]. Mogelijk was dit ook een bedrijf dat hij (mede) zelf had opgericht, maar ook dit kwam tot een einde, op 27 april 2010[17], slechts enkele maanden nadat hij zijn schone lei had verkregen.

Persoonlijke relaties

In 2004 werd Vrijland vader van een dochter, al is het hierbij niet duidelijk wie de moeder is. Volgens de tijdlijn had hij in 2009 een relatie met Daisy S., en begon hij toen reeds vreemd te praten over complottheorieën omtrent Bilderberg e.d. Deze paranoia zou op termijn enkel groeien, zoals onderaan verder in detail wordt besproken.  Op 23 juli 2011 plaatste hij een pornofilmpje van zichzelf met Daisy op centralporn.com (inmiddels niet meer online[18][19][20]).

Van oktober 2010 tot juni 2011 had Vrijland dan weer een relatie met Andrea van der W. Na enkele maanden waren ze even uit elkaar omdat ze, volgens Vrijland’s tijdlijn, door hem mishandeld werd en zelfs bij de politie een dossier zou hebben laten opmaken. In januari 2011 keerde ze niettemin bij hem terug. Die zomer zouden ze nog samen op reis gegaan zijn naar Berlijn, waar Vrijland haar in het midden van de nacht alleen achterliet op een homo-ontmoetingsplaats, en haar pas uren later weer kwam ophalen.

Tussen december 2011 en mei 2012 had Vrijland vervolgens een relatie met Deepika K., een hairstyliste[21], en besloten ze om te gaan samenwonen in Vleuten. Niettemin zou hij er tegelijk ook een Poolse vriendin op nagehouden hebben, die hij tijdens de kerstperiode bezocht. Het is onduidelijk of hij op dit moment een relatie heeft of niet.

Homofobie

Hoewel hij reeds in 2009 zou gepraat hebben over complottheorieën, is Vrijland’s paranoia in 2012 klaarblijkelijk nog verder toegenomen tot op het punt dat hij in november 2012 een eigen blogsite begon. Uit de artikels op deze website is gebleken dat hij niet enkel een complotdenker maar ook een homofoob is. Meer nog, volgens hem maakt homofilie deel uit van een sinister wereldwijd complot dat moet leiden tot de uitroeing van de bevolking. Natuurlijk mag je je hier verwachten aan het zogenaamde “vriend-argument“, een drogreden die bv. als volgt luidt: “Ik heb niets tegen homo’s [een vriend van mij is zelfs homo], maar…”, wat dan steevast wordt gevolgd door een homofobe uitspraak.

Volgens Vrijland zouden posters met de tekst “schaam je niet dat je homo bent” het gevolg zijn van een “fanatieke homostroming”. Hij begrijpt niet dat het stigmatiseren van de homoseksuele bevolking met negatieve uitspraken een vorm van discriminatie is. In een artikel van 25 januari 2013, met de titel “Homofobie”[22], gaat hij zelfs zover als het minimaliseren – en impliciet ontkennen – van het geweld waarmee mensen met een homoseksuele geaardheid doorheen de geschiedenis te maken hebben gehad. Voor hem is het lang niet zeker dat homo’s vermoord werd tijdens het Hitler regime (net zoals hij ook niet erg gelooft dat de holocaust echt is gebeurd, zie verder), of tijdens de middeleeuwen als ketter op de brandstapel terecht kwamen.

Vrijland heeft dan ook dé oplossing voorhanden: gewoon met z’n allen afspreken dat we dat niet meer zullen doen. Hierbij wordt er totaal geen rekening mee gehouden dat het geweld tegen homo’s nog steeds dagelijkse realiteit is anno 21ste eeuw.
In hetzelfde artikel argumenteert Vrijland dat de emancipatie van vrouwen, en de afschaffing van slavernij, ertoe geleid heeft dat homofilie ook wordt geëmancipeerd, en dat dit bijgevolg zal leiden tot de emancipatie van… pedofilie. Dit is een veelgebruikte drogreden genaamd “slippery slope” of “hellend vlak”, waarbij homofoben vaak de absurditeit stellen dat de legalisatie van het homohuwelijk onherroepelijk zal leiden tot de legalisatie van een huwelijk tussen mensen en dieren. Verder sleurt hij er onderwerpen bij zoals masturberende baby’s[23] en de evolutieleer, en probeert hij met enkele citaten aan te tonen dat homo’s in feite pedofielen zouden zijn.

Enkele dagen later, op 28 januari 2013, haalde Vrijland het onderwerp opnieuw aan in een volgend artikel met de titel “Schaam je niet dat je hetero bent”[24]. Hij vermeldt hier duidelijk dat hij vindt dat men homo’s en “lesbo’s” niet mag discrimineren, hoewel hij dit verder constant tegenspreekt. Hij voelde zich dan ook “achtergesteld op homo’s” en maakte een affiche met de tekst “Schaam je niet dat je hetero bent! Voel jij je wel eens gediscrimineerd omdat je hetero bent?”. Hierbij maakt hij een denkfout met te veronderstellen dat de homo-emancipatie op eender welke wijze dan ook ten koste zou gaan van heteroseksualiteit, en die zogenaamde “bedreiging” speelt zich dan ook uitsluitend af in zijn hoofd – en dat van andere homofoben.

Enkele maanden later zou het onderwerp hem nog altijd bezighouden, en in een artikel van 8 april 2013, met de titel “Poetin knuffelen en homocampagne”[25], vervangt hij de term “homo emancipatie” zonder blozen door “keiharde promotie”. Dit keer voegt hij er een stevige portie paranoia aan toe: de “homoagenda” zou niets minder dan “depopulatie” van de wereldbevolking tot doel hebben. Het zal dan ook niet verbazen dat hij de homofobe Russische president Poetin veel hoger in het vaandel draagt dan – de volgens hem “imperialistisch keizer” – Obama. Vrijland is er nog niet uit hoe Rusland vooralsnog deel zou uitmaken van de (fictieve) New World Order als het land niet meedoet met de “homoagenda” van Europa en de Verenigde Staten. Dat dit op zich al de onmogelijkheid van een “nieuwe wereldorde” aantoont, komt natuurlijk niet in hem op.

Alweer enkele dagen later, op 11 april 2013, publiceerde Vrijland opnieuw een homofoob artikel (het zat hem toen duidelijk wel héél hoog), dit keer met de titel “Geslachtsverandering en de homoagenda”[26]. In die periode was zijn paranoia op het punt gekomen dat hij daadwerkelijk gelooft dat heteroseksualiteit “geminacht” zou worden. Meer zelfs, het verbannen van homo-pesten zou in feite bedoeld zijn om zoveel mogelijk kinderen een homoseksuele voorkeur op te dringen! En dit zou dan vanzelfsprekend tot gevolg moeten hebben dat pedofilie niet meer als iets kwalijk wordt beschouwd, waardoor (hou je vast)… “de elite dan vrijelijk over de kinderen kan beschikken voor haar energetische consumptie”. Er zou immers “prepuberale energie worden geconsumeerd uit pedofiele sex”[27], ben je nog mee?

Volgens Vrijland zou het seksueel misbruik voor de homoagenda al beginnen in de wieg. Hij verwijst hierbij naar een powerpoint presentatie over seksuele opvoeding[28] van J. Hermans van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Seksualiteit. Vrijland maakt hierbij gebruik van de contextomy drogreden om een gedeelte uit de presentatie in de foute context te citeren, en bovendien verder aan te vullen om een geheel verkeerd beeld te schetsen[29]. Hieruit moet blijken dat het de bedoeling is dat baby’s al op seksuele wijze mogen worden aangeraakt – en idem dito in de tegengestelde richting. In werkelijkheid wordt zulks helemaal niet geïmpliceerd in de powerpoint presentatie, en zijn deze beweringen louter ontstaan in het paranoide gedachtengoed van Vrijland zelf. Hij ging zelfs zover als het bezoeken van een woning, en wanneer de deur voor hem gesloten bleef, besloot hij aan iedereen op straat – kinderen incluis – te verkondigen hoe de bewoner van dat huis een kinderpornocollectie beheert. Het FWOS zou hem aangeklaagd hebben wegens smaad en laster[30].

Vrijland zou nadien nog meerdere artikels met homofobe neigingen publiceren, waarin hij beweert dat homomarketing het grote exportproduct van Nederland zou zijn en dat we hier worden door gehersenspoeld[31], of dat de homo empancipatie homopropaganda homo-maffia het werk is van homofiele politici die in kinderporno handelen[32]. Het zal met dit alles dan ook niet verbazen dat Vrijland een fundamenteel probleem heeft met de overwinning van Conchita Wurst op Eurosong 2014[33], wat hij beschrijft als “de ultieme promotie van transgender ideologie”. Hij was zo overstuur dat hij zijn televisie hiervoor uit het raam had willen gooien, want tweeslachtigheid zou immers een vorm zijn van Satanisme! De baard van Conchita zou die van Baphomet moeten voorstellen, die bovendien ook zou worden afgebeeld met kleine borsten, dus het bewijs is geleverd: Conchita Wurst is Baphomet alias Satan! Een bonus argument is dat het liedje “Rise like a Phoenix” moet verwijzen naar “de grote herrijzing van Satan”, omdat de mythische vogel Phoenix de Egyptische zonnegod Ra moet voorstellen en dus Saturnus alias Satan is. Of zo. De vraag bij dit alles is of de absurde paranoia van Vrijland hiermee zijn hoogtepunt bereikt heeft, of dat het nóg erger kan worden.

Complottheorieënwebsite

Op 1 november 2012 ging Martin Vrijland van start met zijn gelijknamige blogsite[34], die hij gebruikt om paranoïde artikels over complottheorieën te publiceren. Het gaat hierbij niet alleen om paranoïde homofobie te verspreiden, maar ook tal van andere fobieën en onzin, zelfs tot de ontkenning van de holocaust en van global warming. Aanvankelijk stond deze site op een WordPress Blog, om later te verhuizen naar martinvrijland.com (een domeinnaam die hij schijnbaar in mei 2013 heeft aangekocht[35]) en vervolgens naar martinvrijland.nl.

Op de Martin Vrijland website vind je de meest uiteenlopende onzinverhalen terug, en hiervoor haalt hij zijn mosterd veelal bij paranoïde complotdenkers en kwakzalvers zoals David Icke[36][37][38]. Hij schrijft over tal van onderwerpen die erg typerend zijn voor complottheorieënwebsites, zoals Bilderberg[39] en HAARP[40]. Die laatste zou verantwoordelijk zijn voor aardbevingen en weersveranderingen, hoewel een basiskennis van de HAARP installatie meteen duidelijk maakt dat dit onmogelijk is. Beter nog, de installatie zou onderdeel uitmaken van een mind control complot, waar niet enkel het CIA programma MK-ULTRA en het onbestaande Project Monarch deel van uitmaken, maar zelfs Disney zou deelnemen aan de samenzwering[41]!

Bij de hoofdrolspelers horen vanzelfsprekend ook Monsanto en GMO, die op hun beurt dan weer worden geassocieerd met de onzinnige chemtrails complottheorie[42]. Natuurlijk mag de fictieve New World Order ook niet ontbreken in de Vrijland archieven[43], want schijnbaar kunnen alle staatshoofden ter wereld achter de schermen zomaar al hun geschillen terzijde leggen, en het feit dat dit wordt beweerd in Youtube video’s moet als ultiem bewijs dienen dat “dertien Satanische bloedlijnen” (of de Illuminati) alle touwtjes in handen hebben[44]. Nog gekker zijn de complottheorieën die Vrijland heeft verzonnen rond het zogenaamde trans-humanisme waarbij het menselijk ras zou worden omgetoverd in robotten[45] (behalve Vrijland zelf natuurlijk, maar dat is omdat hij niet tot de sheeple behoort zoals wij, en hij getrouw zijn aluhoedje opzet).

Anti-vaccinatie kwakzalverij

Vrijland slaagt erin om dit alles naadloos te combineren met pseudowetenschappelijke anti-vaccinatie complottheorieën en kwakzalverij[46]. Naar zijn mening brengen vaccins meer schade toe aan de gezondheid dan ze voorkomen (dat is in werkelijkheid niet het geval[47][48][49][50][51]) en zouden kinderziektes sowieso niet “gevaarlijk” of “dodelijk” zijn (het overduidelijk gebrek aan een basisbegrip van geneeskunde behoeft hier geen verdere commentaar[52]).

Volgens Vrijland zouden er allerlei gevaarlijke stoffen in vaccins zitten, en zouden ze autisme en ADHD veroorzaken[53]. Er zou dan ook een complot zijn om vaccins bij iedereen te verplichten[54] als onderdeel van een “duister agenda”[55]. Vrijland plaatst zelfs een link naar een video van Natural News[56], één van de grootste pseudowetenschappelijke websites van kwakzalver Mike Adams op het internet. Wie verwijst naar Natural News als een betrouwbare bron, overtreedt vanzelfsprekend de Wet van Scopie, maar dat geldt evenzeer voor wie Martin Vrijland citeert als betrouwbare bron.

Holocaust ontkenning

Vrijland’s angst voor ingebeelde complotten van de regering (of “De Elite” zoals hij en andere complotdenkers het noemen) trok vanzelfsprekend ook zijn aandacht naar de onthulligen van Edward Snowden. Volgens hem is Snowden echter onderdeel van het complot, en zijn de onthullingen over de NSA onderdeel van het sinistere plan om – vooralsnog – een Big Brother-maatschappij op te richten[57]. Zoals je kan verwachten, verwijst hij hier naar een vergelijking met het boek 1984, een fictieroman van George Orwell die helemaal niet toetst aan onze huidige realiteit. Een disproportioneel vergelijk maken met de zogenaamde “Orwelliaanse Staat” is dan ook een overtreding van de Wet van Arken.

Volgens Vrijland is het ook een “Orwelliaans” concept dat het ontkennen van de holocaust verboden is[58]. Hiermee impliceert hij – voorzichtig en indirect, opdat hij zelf de wet niet zou overtreden – dat de geschiedenis omtrent de holocaustperiode in de Tweede Wereldoorlog werd “herschreven”. Het stoort Vrijland schijnbaar mateloos dat het toegestaan is om te ontkennen dat de aarde rond is, maar niet dat de holocaust heeft plaatsgevonden. Dit tracht hij vervolgens te vergelijken met voorbeelden van (fictieve) landen waar het niet toegestaan zou zijn om in God te geloven, of te stellen dat fluoride in water uiterst giftig is (wat het natuurlijk niet is). Om dan vervolgens toch maar weer terug te komen op Hitler, en te impliceren dat het aantal holocaust-slachtoffers “na gedegen eigen onderzoek” (lees: een Youtube video) “veel lager blijkt te zijn” (lees: holocaust minimalisering). Een verwijzing naar de Wet van Godwin lijkt hier zelfs bijna overbodig.

Global warming ontkenning

Elders verwoordt Vrijland een al even onzinnige – maar meer openlijke – ontkenning over “global warming”, oftewel het broeikaseffect[59]. Volgens hem is CO2 uitstoot het “gevolg” van de opwarming van de aarde, en niet de veroorzaker, waaruit we dan moeten concluderen dat zonder het broeikaseffect, voertuigen op miraculeuze wijze enkel gezonde uitlaatgassen zouden hebben. De documentaire van Al Gore is dan uiteraard ook niets meer dan een (zoveelste) stap naar de oprichting van de New World Order die Eerstdaags zal plaatsvinden. Of zo.

Een koude winter in de Verenigde Staten? Het ultiem bewijs dat de opwarming van de aarde nep is, volgens Vrijland[60], en dus moet het Orwelliaanse “ministerie van de waarheid” (dat natuurlijk helemaal niet bestaat) dit trachten te verklaren. Zelf biedt hij echter een verklaring die alle realiteitszin tart: de opwarming van de aarde is de schuld van de zon, en milieurampen worden gecreëerd met de HAARP installatie. Hiermee gaat Vrijland naadloos over naar Fukushima en de aardbeving in Haïti, allemaal de schuld van HAARP uiteraard, en onderdeel van het plan om de New World Order op te richten – je weet wel, Eerstdaags.

Donatiefraude

Klaarblijkelijk is het Vrijland vooral te doen om donaties te krijgen voor zijn zogenaamd “journalistiek werk” op de Martin Vrijland blogsite. Op 28 november 2013 gaf hij nog aan dat hij blijkbaar geen werk heeft, en dat hij “tewerkgesteld zal worden in een bijstandstraject” als hij niet gauw donatiegeld ontvangt. Hoeveel geld hij precies nodig heeft, komen we ook te weten: hij zoekt maar liefst 30 mensen die maandelijks 30 € willen doneren aan hem, wat neerkomt op een totaal maandbedrag van 900 €. En dat enkel maar opdat je wat onzinnige paranoiaverhalen zou kunnen lezen, waar het internet op zich sowieso al vol van staat?

De gemiddelde prijs van een .nl domeinnaam ligt vaak lager dan 15 € per jaar[61], terwijl de webhosting voor een WordPress blog met minder dan 1000 artikels wellicht ook niet hoger zal liggen dan zo’n 100 € per jaar[62]. Daar heb je geen 900 € per maand voor nodig, maar dat is ook niet waar Vrijland al het geld aan wil spenderen. Hij wil gewoon voorkomen dat hij zou moeten gaan werken, en wil in feite dus gewoon dat zijn lezers hem een vervangingsinkomen betalen. Zoniet zou hij geen tijd meer hebben om artikels te schrijven voor zijn blog, en zou hij zijn website moeten opdoeken. De vraag is dan nog maar hoe miljoenen andere bloggers ter wereld – die nochtans over veel zinnigere dingen schrijven dan Vrijland’s onzinnige verzinsels – wél in staat zijn om overdag te gaan werken en toch in hun vrije tijd blogartikels te schrijven.

Vrijland argumenteert dat dit schijnbaar de enige oplossing is, omdat hij niet in staat is degelijk werk te vinden. Bij een sollicitatie zou de werkgever zijn naam op google kunnen zoeken, en vervolgens de websites zouden vinden die smaad en laster zouden hebben gepleegd tegen Vrijland, waardoor hij een job wel op z’n buik kan schrijven. Dat Vrijland zelf meermaals laster gepleegd heeft, en dat de meeste blogs die hem vernoemen enkel een opsomming maken van de feiten, die nu eenmaal niet zo rooskleurig zijn, laat hij natuurlijk handig achterwege. Vrijland heeft dan ook meerdere pogingen gedaan om donaties te vergaren, zelfs al moest hij hiervoor paranoïde complottheorieën verzinnen omtrent de zaak Anass (zie verder).

In juli en augustus 2014 wist Vrijland het opnieuw bont te maken, door allerhande onzinnige complottheorieën te verzinnen rond vlucht MH17. Eerst zou het ganse gebeuren slechts een “hoax” zijn, en dan zou het weer wel echt gebeurd zijn want er was een ebola-expert aan boord. Absurde beweringen die elkaar constant tegenspreken zijn een constante in de verzinsels van Vrijland en andere complotdenkers, vaak zonder enig respect naar de slachtoffers toe. In dit geval wist hij echter veel aandacht te trekken, ook op zijn Facebook-profiel waar vermoedelijk verschillende mensen zijn laster hebben gerapporteerd als aanstootgevend. Dit heeft ertoe geleid dat het Facebook-profiel van Martin Vrijland op 18 augustus 2014 werd afgesloten door Facebook, met als gevolg dat hij een arme-ik klaagzang publiceerde op zijn website. Hij beweert immers dat hij niets verkeerd gedaan heeft, en dat hij zich niet tot bepaalde personen heeft gericht (hier vergeet hij even Anas, Demmink, de slachtoffers van vlucht MH17, enz…), of haatdragende taal heeft gebruikt (hierbij negeert hij dan netjes even zijn verspreiding van homofobie). Vanzelfsprekend behoort Facebook aldus weer tot het internationale supercomplot dat hem zo wil “censureren”, terwijl het onlogisch is dat Vrijland deel zou willen uitmaken van een netwerk dat hij als dé vijand bestempelt (zijn profiel met zijn echte naam, Martijn Alberda, werd immers niet verwijderd).

In een bijkomend artikel gebruikt hij de gewekte medelijden om opnieuw “dringend” om donaties te vragen, want hij heeft “nog enkele maanden om een soort vaste inkomstenbasis te genereren”. Bijgevolg hoopt hij weerom dat de lezers van zijn fictieblog bereid zijn om hem geld te geven in ruil voor onsamenhangende artikels en verhaaltjes, zodat hij niet écht zou moeten gaan werken. Want daar word je immers wel moe van. De volgende dag, op 19 augustus 2014, werd de toegang tot zijn Facebook-account plots weer hersteld, waarop Vrijland echter opnieuw van leer trok omwille van de “ongewenste machtspositie van Facebook”. Voor sommigen is het ook nooit goed.

De zaak Anass

Op 6 februari 2013 verdween de 13-jarige Anass Aouragh, nadat hij niet terugkeerde van het ronddragen van folders in de wijk Oostdorp. De volgende ochtend werd zijn lichaam aangetroffen in een bosstrook in Wassenaar[63][64]. Het incident groeide al snel uit tot een emotionele zaak die Nederland een hele tijd in z’n grip zou houden, wanneer bleek dat de jongen al maanden gepest werd op school[65]. Het vermoeden dat Anass om die reden zelfmoord zou hebben gepleegd, werd echter resoluut afgewezen door zijn vader. Mohamed Arouagh verwees naar vingerafdrukken die hij op de hals van zijn zoon had gezien, en naar een getuigenis van iemand die had gezien hoe enkele individuen Anass meenamen kort voor zijn verdwijning[66]. De vingerafdrukken hoeven echter niet te wijzen op moord, omdat de huid droogt na overlijden en afdrukken van vingers – bv. bij het verplaatsen van het lichaam – dan beter zichtbaar zijn[67].

Satanische rituele moord

De langdurige onzekerheid rond de doodsoorzaak van Anass verhitte niet enkel de gemoederen via reguliere media, maar trok ook de aandacht van enkele complotdenkers, inclusief Vrijland. Al snel besloot hij zich bezig te houden met eigen onderzoek naar de zaak, omdat hij geloofde dat Anass geen zelfmoord gepleegd had. Volgens hem was het lichaam gevonden nabij het huis van koning Willem-Alexander en koningin Maxima (toen nog prins en prinses), waardoor het wel een moordcomplot moet zijn dat opzettelijk wordt doodgezwegen door de media[68].

Vervolgens beweert Vrijland dat Anass het slachtoffer is geworden van een “rituele moord”[69] of “satanistisch ritueel kindermisbruik”[70]. De jongen zou specifiek gekozen zijn omdat hij dertien jaar oud was, en vermoord zijn op een “satanische rituele bijeenkomst”, waarna het lichaam werd achtergelaten tegenover een voormalig restaurant met de naam “Lucifer”  – een vindplaats die gekozen werd omwille van de “symbolische betekenis” en een veronderstelde associatie met de Rothschild familie. Vrijland verwijst hierbij ook naar artikels van andere, even onzinnige complottheorieënwebsites zoals Wij Worden Wakker en Olympic Zion[71], alsof hij met zijn absurditeiten de ernst van de zaak nog niet genoeg had bespot. En het kan nóg erger: op 5 april 2013 bedelde Vrijland om donaties (door sommigen vrij toepasselijk een “idiotenbelasting” genoemd) om zijn “werkzaamheden” in dit “onderzoek” te kunnen voortzetten[72].

Publicatie van het sectierapport

Begin maart 2013 kondigde Vrijland aan bezig te zijn met zijn eigen “onderzoek” naar de zaak Anass[73], en op 11 maart 2013 publiceerde hij het rapport van de politie en van het forensisch onderzoek[74]. Uit dit rapport, dat nochtans niet openbaar was vrijgegeven, bleek de conclusie dat Anass zelfmoord zou hebben gepleegd, maar dat een aantal dingen nog steeds onduidelijk zijn. Op deze manier wist Vrijland zich op de radar te plaatsen, al maakte hij niet bekend waar hij deze documenten vandaan had. Hij verwees enkel naar “een zeer betrouwbare bron”, maar de documenten waren enkel aan de familie van Anass overgemaakt[75].

Op 15 maart 2013 bevestigde het Openbare Ministerie dat de gepubliceerde documenten van het sectierapport echt zijn[76], en patholoog Frank De Groot noemde het buitengewoon zorgelijk dat dit rapport op het internet werd gepubliceerd terwijl de zaak nog lopende is. Vrijland heeft hiermee niet enkel (opnieuw) oneerbiedig gehandeld naar de nabestaanden van Anass, maar heeft een gedegen onderzoek bovendien ook nog eens bemoeilijkt[77]. Volgens de paranoïde gedachtengang van Vrijland zelf is dit allemaal weer bewijs dat de “mainstream media de zelfmoord boodschap willen verkopen” zonder (en dat is voor Vrijland wellicht nog het ergste van al) dat zijn naam wordt vernoemd[78]. Hoewel de krantenartikels zijn naam inderdaad niet vernoemen, linkt Elsevier.nl wel naar zijn (toenmalige) WordPress blog[79].

Indien Vrijland contact had met de ouders van Anass, en hen zo had overtuigd – wellicht onder valse voorwendsels – om hem een kopie van het sectierapport te geven, heeft hij dat niet in dank afgenomen. Zo was er de valse bewering dat de vader van Anass zou gezegd hebben dat zijn zoon helemaal niet gepest werd, terwijl hij net had gezegd van wél[80]. Erger nog, Vrijland trachtte de moeder van Anass zelfs verdacht te maken[81]. Dat ze zelf op onderzoek wou uitgaan om de waarheid van haar zoon te achterhalen, kon Vrijland klaarblijkelijk niet goed verkroppen, en hij verweet haar om de strijd met de vader van Anass te doen oplaaien i.p.v. zich te richten op de “waarheid”. Ook gaf hij aan dat het “verstandiger zou zijn dat mensen hem [Vrijland] ondersteunen om juist onafhankelijk onderzoek voort te kunnen zetten”[82].

Kortom, Vrijland wil kost wat kost dat zijn versie van het verhaal wordt aanzien als de waarheid, en alle puzzelstukken die hierbij niet in zijn geheel passen, moeten het dan maar bekopen, zoals hier het geval bleek met Merzouk, de moeder van Anass[83]. Zo trachtte hij haar opnieuw verdacht te maken, door te stellen dat ze haar vermiste zoon in het politiekantoor had aangegeven na sluitingstijd. Waar Vrijland echter geen rekening mee had gehouden, is dat er een geveltelefoon hangt die na sluitingstijd kan worden gebruikt voor dringende en spoedeisende gevallen. Indien hij het geld van zijn ontvangen donaties had aangewend om even naar het politiekantoor te rijden, had hij dit ook kunnen weten[84]. De informatie staat zelfs op de website van de politie, waar onze “kritische” speurneus klaarblijkelijk ook niet aan gedacht heeft[85].

Op 11 april 2013 gaf de moeder van Anass in een artikel op Wassenaarders.nl[86] duidelijk aan dat ze zich nadrukkelijk distantieert van Martin Vrijland. Ook geeft ze aan dat Vrijland had opgeroepen om donaties naar hem te sturen, die zouden worden gebruikt voor de oprichting van de Stichting Anass. Niettemin is er maar één stichting met die naam, die ze zelf heeft opgericht, en dit zonder het geld dat Vrijland hiervoor eventueel had ontvangen. Aldus blijkt dat Vrijland donaties vraagt voor bepaalde doeleinden, maar ze vooralsnog niet daarvoor aanwendt. Zie hierboven bij “donatiefraude”.

Pseudojournalistiek

Nadat Vrijland zichzelf in de aandacht wist te zetten met de publicatie van het sectierapport, werd al snel duidelijk dat hij geen professioneel journalist is maar wel een paranoïde complotdenker. Zo plaatste ook de blogger Disputax vraagtekens bij een aantal van Vrijland’s beweringen omtrent de zaak Anass. In een artikel van 6 april 2013[87] merkt Disputax op dat Vrijland wel erg makkelijk dingen publiceert op basis van getuigenissen, zolang ze maar passen in zijn versie van het verhaal. Disputax vroeg zich vervolgens af in hoeverre Vrijland zijn bronnen effectief controleert, en vertelt hoe de proef op de som werd genomen door “virtueel agente” genaamd Kate Lans.

Het plan was vrij eenvoudig: met een nieuw aangemaakt e-mailaccount onder de pseudoniem “Kate Lans” werd Vrijland benaderd met een sterk verhaal dat hoegenaamd “gelekt” was[88][89]. Dit verhaal, hoewel het op zich al absurd klonk, werd niettemin voor waar genomen en integraal gepubliceerd op Vrijland’s blogsite[90]. Het virtuele spelletje zette zich voort wanneer Vrijland aandrong op informatie over een Pool die zelfmoord zou hebben gepleegd. De virtuele Kate fabriceerde wat zogenaamd bewijsmateriaal, en stuurde het door met het verhaal dat veel documenten in een doos blijven liggen tot een stagair ze vernietigt. Opnieuw werd dit verhaal integraal gepubliceerd door Vrijland[91], enkel en alleen omdat het informatie bevatte die hij wou horen.

Dit maakte duidelijk dat Vrijland helemaal niet kritisch omspringt met zijn bronnen, en ondanks zijn paranoia zelfs niet opmerkt dat verwijzingen naar hoegenaamd Britse namen zoals “Dunce Rover” in feite een anagram zijn voor “Undercover”, terwijl er een goede reden is waarom er maar weinig Britten met de naam Dunce te vinden zijn[92]. Hij stelde zichzelf niet eens de vraag waarom een agente uitgerekend hem zou kiezen (en vertrouwen) om informatie naar te lekken, of waarom het vernietigen van gevoelige documenten zou worden overgelaten aan stagaires. Dat Disputax het plan, met vermelding van de naam Kate Lans, op haar blog al had aangekondigd nog voor het nepbewijs over de Pool werd doorgestuurd, is ook volledig aan Vrijland voorbij gegaan. Pas een kleine week later besefte hij dat hij domweg in de val gelopen was[93][94].

Natuurlijk moest er een zondebok gezocht worden, en zonder ook maar enig bewijs wees Vrijland met de vinger naar Barracuda Blog[95], Swapichou Blog[96] en uiteraard Disputax zelf. Hij insinueert dat een welbepaald persoon achter deze blogs zit, en dat het “tijd is voor een bezoekje” aan deze man, gevolgd door een volledig adres waar de vermeende blogger zou wonen, alsook een link naar zijn Facebook profiel en naar zijn e-mail adres[97]. Het slachtoffer in kwestie zou inmiddels aangifte hebben gedaan bij de politie.

Dramatische exit

Op 22 april 2013 liet Vrijland op zijn website weten dat hij de zaak Anass zou laten rusten[98] (al heeft hij er nadien nog steeds artikels over gepost), wellicht omdat hij nergens meer ernstig genomen werd en de bron van inkomende donaties opgedroogd was. Vervolgens publiceerde hij op 14 mei 2013 een brief op de complottheorieënwebsite Klokkenluider Online[99] van Micha Kat, een al even paranoïde complotdenker waar hij vaak mee samenwerkte. Hierin gaf hij aan vals beschuldigd te zijn, waardoor zijn echte naam op het internet verspreid werd (aldus Martijn Alberda), en dat zogenaamde “trollen sites” karaktermoord hadden gepleegd. Omdat dit alles op de één of andere manier zijn dochtertje zou beschadigen (hoewel zij nergens bij betrokken werd[100]), besloot hij om (met alweer een verwijzing naar Orwell) het doek in de ring te gooien en aan te kondigen ermee te stoppen[101].

Helaas was de afwezigheid van Vrijland slechts van korte duur. Slechts enkele weken later verscheen hij opnieuw op het internet, dit keer met het martinvrijland.com domein om naar zijn WordPress blog te linken[102]. De reden voor zijn afwezigheid werd plots anders geformuleerd: “de gepleegde smaad en laster zuiver gericht tegen zijn persoon”. En dit terwijl hij zich zélf schuldig had gemaakt aan dit vergrijp tegen maar liefst een viertal personen, die allemaal aangifte hebben gedaan tegen hem. Later zou ook Merzouk, de moeder van Anass, tweemaal aangifte hebben gedaan tegen Vrijland. Hij had immers heimelijk gefilmd tijdens gesprekken tussen hem en Merzouk, zelfs in haar eigen woning, en had deze videobeelden op zijn website geplaatst[103]. Bovendien had hij geprobeerd om haar tot medewerking te dwingen, met het dreigement dat hij anders zijn opnames zou gebruiken[104]. Het ziet er naar uit dat Vrijland de rechtzaak verloren heeft, en vervolgens het beeldmateriaal weer van zijn website heeft verwijderd[105].

Ruzie in complottheorieënland

Tijdens de zaak Anass kreeg Vrijland niet alleen het vuur aan de schenen gelegd door kritische blogs zoals Disputax, Swapichou en Barracuda, maar ook andere complotdenkers zouden zich weldra tegen hem keren[106]. Zo betichtte de complottheorieënwebsite Nieuwsbreker zowel Vrijland als zijn bondgenoot, Micha Kat, ervan om oplichters te zijn. Hierbij haalt hij aan dat ze donatiegeld vragen in ruil voor hun zogenaamd journalistiek werk, waarbij ze hun lezers vooral onzin en leugens voeden – en daarbij de inkomsten wellicht in eigen zak laten verdwijnen[107][108]. Vanzelfsprekend tracht ook Nieuwsbreker voornamelijk paranoïde onzin te verspreiden[109], maar zolang hij zelf ook niet begint met zich te verrijken via donaties, haalt hij hier wel een terecht argument aan. Zelfs aan de liefde tussen Vrijland en Kat[110], die in 2013 nog zo nauw hebben samengewerkt door blindelings elkaars informatie over te nemen, zou een onverbiddelijk einde moeten komen. Wat volgt is een episode van puberaal gedrag tussen aluhoedjes.

Het ene moment werkten ze nog broederlijk samen in de zaak Demmink (een voormalig Nederlands topambtenaar die zonder enig bewijs door Kat werd beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen), en de volgende dag scheiden plots hun wegen. Op 25 maart 2014 keerde Vrijland zich plots tegen Kat[111], en insinueerde zelfs dat deze laatste mee in het Demmink-complot zou zitten en er geld voor zou ontvangen[112][113]. Kat reageerde dat hij teleurgesteld was, maar dat “dat soort mensen in de paranoia modus geraken” (no kidding?). Ook kwam hij er blijkbaar toen pas achter dat Vrijland eigenlijk helemaal geen journalist is, maar die stelling geldt voor hemzelf natuurlijk evengoed[114]. Vervolgens beschuldigt hij Vrijland van hetzelfde als waar hij van beschuldigd wordt, door te stellen dat Vrijland in het Demmink-complot zou zitten[115]. Niettemin beschrijft Kat op 27 maart 2014 hun contactbreuk “alsof je vrouw enorm is vreemd gegaan”[116], iets wat Vrijland twee dagen later bijna woord voor woord zou herhalen: “het voelt alsof je pas ontdekt hebt dat de vrouw van wie je hield al jaren lang vreemd blijkt te gaan”[117]. Dit is wel erg opvallend gezien het homofobe karakter van Vrijland, zou de Wet van Haggard hier voor iets tussen zitten?

De situatie zou weldra nog verder verzuren, en op 6 april 2014 werd Vrijland zelfs een “levensgevaarlijke psychopaat” genoemd door Kat[118], terwijl Vrijland zijn tegenstander ervan beschuldigt enkel op geld uit te zijn[119] (alsof hij zelf niet op donaties heeft geaasd). Enkele dagen later haalt hij er zelfs Vrijmetselarij-complottheorieën bij, viseert hij de familie van Kat door te stellen dat die ook deel uitmaken van een complot[120] (waarbij zelfs het foto-album van Kat zou vervalst zijn[121]), en legt hij absurde linken met de Egyptische goden en de bloedlijnen van Reptilian aliens. Conclusie: Micha Kat zou deel uitmaken van de Illuminati[122]! Zelfs complottheorieënwebsite Niburu is er aandacht aan beginnen besteden[123], waardoor Kat dan weer in de tegenaanval is gegaan[124]. Zo blijft het kinderspel zich schijnbaar eindeloos verder zetten, waarbij beide partijen klaarblijkelijk de indruk hebben ook maar enigszins belangrijk te zijn in de mediawereld of de strijd tegen pedofilie (of tegen wat dan ook).

Referenties

 1. http://batgirl666.blogspot.nl/2014/04/martin-vlijland-aka-martijn-alberda.html
 2. http://nieuwsbreker.wordpress.com/2014/01/21/martijn-alberda-alias-martin-vrijland-nu-echt-in-paniek/comment-page-1/
 3. http://troebelwater.nl/22/5/2013/de-leugens-van-martijn-alberda
 4. https://www.facebook.com/martijn.alberda.5/
 5. https://www.facebook.com/martin.vrijland
 6. http://martinvrijland.com/about-2/
 7. https://dl.dropboxusercontent.com/u/59909351/timeglider/index.html
 8. https://www.facebook.com/groups/274395412579456/members/
 9. http://www.familiealberda.nl/documents/stamboomoverzicht_pagina_2.pdf
 10. http://www.telefoonnummer247.nl/nederland/friesland/achtkarspelen/drogeham/9289hb/alberda-environmental-80864.html
 11. http://az-europe.eu/nl/bedrijven-in-holland/206577300-alberda-environmental/g
 12. http://www.bedrijvenbode.nl/entry2.php?id=113917
 13. http://www.faillissementsdossier.nl/nl/faillissement/51119/alberda.aspx
 14. “- met uitdeling en met schone lei: op 08 januari 2010 inzake (R.06/914) Martijn Christiaan Nico ALBERDA, woonadr. Louwsmarwei 2, 9265 XM Suwâld, geb. Uithoorn 09 januari 1972, voorheen hodn ALBERDA ENVIRONMENTAL, vest.adr. Tillewei 21, 9289 HB Drogeham, KvK Leeuwarden 34181930; voorheen hodn ZEOLINE; voorheen hodn PRETTIGSNEL.” http://i36.tinypic.com/14u8kuw.jpg
 15. http://www.companydirectorcheck.com/martijn-christiaan-nico-alberda
 16. http://www.creditgate.com/companysearch/yvenville+limited.aspx
 17. http://www.companieslist.co.uk/05853586-yvenville-limited
 18. http://g-stream.in/showthread.php?t=770938
 19. http://s11.postimg.org/hksbpt3lv/schaamjeniet.png
 20. https://swapichou.wordpress.com/de-complotgekkies-speeltuin/comment-page-2/
 21. https://www.facebook.com/pages/Haarstyliste-Vleuterweide/344435418971994
 22. http://www.martinvrijland.nl/2013/01/25/homofobie/
 23. http://disputax.blogspot.nl/2013/04/het-mannetje-van-de-radio.html
 24. http://martinvrijland.com/2013/01/28/schaam-je-niet-dat-je-hetero-bent/
 25. http://www.martinvrijland.nl/2013/04/08/poetin-knuffelen-en-homocampagne/
 26. http://www.martinvrijland.nl/2013/04/11/geslachtsverandering-en-de-homoagenda/
 27. http://www.martinvrijland.nl/2013/01/21/de-oorzaak-van-pedofilie/
 28. https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:pkzvK5GXhiUJ:www.fwos.nl/DeSeksueleOpvoeding13november2008Hermanns.ppt+&hl=nl&gl=nl&pid=bl&srcid=ADGEEShpglxgq3uvuRop0t2sKPtvBfozgyoz4EhPhYo7ukTYfqxgslGyraS8SUKuW40vzb_A9yuhpOBZKPChM4MMmrpGvEBQwoTG1cI5Zm5NumMc5ob0Ss-1EwqhbyN44FPgUPF7ViQD&sig=AHIEtbQnTisVS6qU4ifr6jMIBexar2VbqQ
 29. http://www.martinvrijland.nl/2014/02/23/de-roze-kieswijzer-de-nieuwste-inzet-van-de-homo-maffia/
 30. http://disputax.blogspot.nl/2013/08/martin-vrijland-en-nog-een-dag-die-je.html
 31. http://www.martinvrijland.nl/2014/01/28/homomarketing-nu-heterodiscriminatie-op-corendon-vluchten/
 32. http://www.martinvrijland.nl/2014/02/23/de-roze-kieswijzer-de-nieuwste-inzet-van-de-homo-maffia/
 33. http://www.martinvrijland.nl/2014/05/11/conchita-wurst-rise-like-a-phoenix-eurovisie-songfestival/
 34. Eerste post van zijn blog: http://martinvrijland.com/2012/11/01/links/
 35. http://who.securepaynet.net/whoischeck.aspxdomainMARTINVRIJLAND.COMprogid391143
 36. http://www.martinvrijland.nl/2013/06/23/david-icke-the-holographic-reality/
 37. http://www.martinvrijland.nl/2013/06/08/david-icke-op-bilderberg/
 38. http://martinvrijland.com/2013/01/21/nieuwsbrief-david-icke/
 39. http://www.martinvrijland.nl/2013/06/15/bilderberggroep-ontmaskerd/
 40. http://www.martinvrijland.nl/2013/04/18/h-a-a-r-p-wapen-aardbevingswapen-weersbeinvloeding-en-mindcontrol/
 41. http://www.martinvrijland.nl/2013/05/30/mk-ultra-massa-mindcontrol-disney/
 42. http://www.martinvrijland.nl/2013/01/05/chemtrails-en-monsanto/
 43. http://www.martinvrijland.nl/2013/05/01/maxima-de-koningin-die-ons-stuurt-richting-nwo/
 44. http://www.martinvrijland.nl/2013/11/12/wat-is-de-new-world-order/
 45. http://martinvrijland.com/2013/07/11/trans-human-ontwikkelingen/
 46. http://www.martinvrijland.nl/2014/02/09/chemtrails-vaccinaties-genetisch-gemanipuleerd-voedsel-verborgen-agenda/
 47. http://globalnews.ca/news/1260577/vaccination-myths-debunked/
 48. http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/vaccinate-debunking-flu-vaccine-myths-25-easy-steps/
 49. http://www.doublexscience.org/setting-record-straight-debunking-25-myths-flu-vaccine/
 50. http://www.sciencebasedmedicine.org/vaccines-work-period/
 51. http://www.vaccines.gov/basics/effectiveness/
 52. http://www.cdc.gov/vaccines/parents/downloads/vaccines-children.pdf
 53. http://www.martinvrijland.nl/2013/07/01/de-verborgen-gevaren-van-vaccinaties/
 54. http://www.martinvrijland.nl/2013/07/22/alles-wordt-uit-de-kast-gerukt-om-vaccineren-te-verplichten/
 55. http://www.martinvrijland.nl/2013/07/29/400-000-meisjes-in-gevaar-hpv-vaccin-kan-ernstige-bijwerkingen-veroorzaken/
 56. http://www.martinvrijland.nl/2013/07/11/nog-een-keer-over-vaccinaties/
 57. http://www.martinvrijland.nl/2013/06/11/snowden-de-onthuller-van-big-brother-1984/
 58. http://martinvrijland.com/2012/12/18/294/
 59. http://www.martinvrijland.nl/2013/12/18/global-warming-blijkt-steeds-meer-een-leugen/
 60. http://www.martinvrijland.nl/2014/01/08/global-warming-fukushima-het-klimaat-op-zijn-kop/
 61. http://www.webhostingtop10.be/domeinnaam-registreren
 62. http://wordpress.org/hosting/
 63. http://www.omroepwest.nl/nieuws/07-02-2013/mogelijk-lichaam-vermiste-anass-gevonden-wassenaars-bos
 64. http://www.omroepwest.nl/nieuws/07-02-2013/gevonden-lichaam-van-vermiste-anass
 65. http://www.omroepwest.nl/nieuws/11-02-2013/anass-werd-al-maanden-gepest
 66. http://www.omroepwest.nl/nieuws/12-02-2013/dood-anass-geen-zelfmoord
 67. http://www.omroepwest.nl/nieuws/13-02-2013/vingerafdrukken-hoeven-niet-op-moord-te-wijzen
 68. http://martinvrijland.com/2013/02/13/anass-aouragh-om-reclamecampagne-peter-r-de-vries/
 69. http://martinvrijland.com/2013/02/13/anass-aouragh-hoogst-waarschijnlijk-geen-zelfmoord/
 70. http://martinvrijland.com/2013/02/16/anass-satanisch-ritueel-vermoord/
 71. http://martinvrijland.com/2013/02/16/anass-satanisch-ritueel-vermoord/
 72. http://www.martinvrijland.nl/2013/04/05/ruwe-schets-blonde-jongeman-buurt-bijeenkomst-en-donaties/
 73. http://martinvrijland.com/2013/03/06/onderzoek-anass/
 74. http://martinvrijland.com/2013/03/11/politierapport-en-rapport-forensisch-instituut-van-anass-lees-en-huiver/
 75. http://www.omroepwest.nl/nieuws/14-03-2013/sectierapport-anass-duikt-op
 76. http://www.omroepwest.nl/nieuws/14-03-2013/om-sectierapport-anass-echt
 77. http://www.omroepwest.nl/nieuws/14-03-2013/zorgelijk-dat-sectierapport-anass-verschenen
 78. http://www.martinvrijland.nl/2013/03/18/documentaire-over-uitgelekte-rapporten-inzake-anass/
 79. http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/3/Sectierapport-dertienjarige-Anass-Aouragh-online-gezet-1200599W/
 80. http://disputax.blogspot.nl/2013/04/het-mannetje-van-de-radio.html
 81. “De huisarts zou ’s ochtends om 7:00 uur al bij de moeder van Anass op bezoek zijn geweest. De moeder wil dit echter niet bevestigen. Bronnen bevestigen dit echter wel degelijk. Was zij wellicht overstuur en vroeg zij om hulp of kwam de huisarts al eerder een “belangrijk feit” melden?” http://www.martinvrijland.nl/2013/04/04/bizarre-en-onthullende-getuigenissen-inzake-anass/
 82. http://disputax.blogspot.nl/2013/04/een-kat-in-t-nauw.html
 83. http://disputax.blogspot.nl/2013/04/zoals-de-waard-is-vertrouwt-hij-zijn.html
 84. http://disputax.blogspot.nl/2013/04/die-pet-past-ons-allemaal.html
 85. http://www.politie.nl/bureaus/06/bureau-wassenaar.html
 86. http://www.wassenaarders.nl/algemeen/stichting-anass-initiatief-moeder-anass
 87. http://disputax.blogspot.nl/2013/04/anass.html
 88. http://disputax.blogspot.nl/2013/04/martin-vrijland-met-de-billen-bloot.html
 89. http://barracudanls.blogspot.nl/2013/04/de-groeten-van-kate-lans.html
 90. http://martinvrijland.com/2013/04/05/tgo13-team-grootschalig-onderzoek-wat-is-dat/
 91. http://www.martinvrijland.nl/2013/04/09/bewijs-zelfmoord-pool-duinrell/
 92. http://www.oxforddictionaries.com/definition/english/dunce
 93. http://www.martinvrijland.nl/2013/04/10/bij-de-poot-genomen-door-bloggers/
 94. http://disputax.blogspot.nl/2013/04/het-is-stormachtig-weer-in-virtueel.html
 95. http://barracudanls.blogspot.nl/2013/04/doek.html
 96. http://swapichou.wordpress.com/2013/04/09/hoe-betrouwbaar-is-de-informatie-op-de-site-van-martin-vrijland/
 97. http://www.troebelwater.nl/4/5/2013/gezelschapsspel
 98. http://www.martinvrijland.nl/2013/04/22/peter-r-de-vries-complottheorieen-en-advocaten/
 99. http://www.klokkenluideronline.is/2013/05/statement-martin-vrijland/
 100. http://disputax.blogspot.be/2013/05/de-dramatische-exit-van-martin-vrijland.html
 101. http://barracudanls.blogspot.nl/2013/05/exit.html
 102. http://troebelwater.nl/22/5/2013/de-leugens-van-martijn-alberda
 103. http://disputax.blogspot.nl/2013/07/onderzoek-anass-gesloten.html
 104. http://disputax.blogspot.nl/2013/08/martin-vrijland-en-de-dag-die-je-wist.html
 105. http://disputax.blogspot.nl/2013/09/secundaire-victimisatie-door-vrijland.html
 106. http://nieuwsbreker.wordpress.com/2014/01/21/martijn-alberda-alias-martin-vrijland-nu-echt-in-paniek/
 107. http://nieuwsbreker.wordpress.com/2013/11/29/oplichting-in-de-alternative-media-door-duo-micha-kat-en-martin-vrijland-gaat-door/
 108. http://nieuwsbreker.wordpress.com/2014/03/18/oplichter-martijn-alberda-heeft-veel-geld-nodig/
 109. http://nieuwsbreker.wordpress.com/2014/05/27/breaking-nwo-target-lijst-word-gepubliceerd/
 110. http://martinvrijland.com/2013/06/21/monsterzitting-telegraaf-versus-micha-kat/
 111. http://www.martinvrijland.nl/2014/03/25/micha-kat-peter-poot-ben-ottens-de-roestige-spijker/
 112. http://www.martinvrijland.nl/2014/03/26/micha-kat-over-ben-ottens-peter-poot-en-hans-vrakking/
 113. http://www.martinvrijland.nl/2014/03/27/micha-kat-en-zijn-deal-met-yehudi-moszkowicz/
 114. http://swapichou.wordpress.com/2014/03/27/ludduvuddu/
 115. http://www.klokkenluideronline.is/2014/03/demmink-of-onschuldig-of-te-ingewikkeld/
 116. http://www.klokkenluideronline.is/2014/03/reactie-op-vrijland-coup-eind-middag/
 117. http://www.martinvrijland.nl/2014/03/29/micha-kat-valt-van-zijn-voetstuk/
 118. http://www.klokkenluideronline.is/2014/04/martin-vrijland-levensgevaarlijke-psychopaat/
 119. http://www.martinvrijland.nl/2014/04/25/michat-kat-in-het-nauw-maakt-rare-sprongen/
 120. http://www.martinvrijland.nl/2014/05/01/extra-en-breaking-moeder-van-micha-kat-heeft-geen-kind-volgens-gba/
 121. http://www.martinvrijland.nl/2014/04/29/het-demmink-boek-gaat-zachtjes-dicht-het-micha-kat-boek-gaat-open/
 122. http://www.martinvrijland.nl/2014/04/28/micha-kat-zoon-van-hoogste-36e-graad-vrijmetselaar/
 123. http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=7725:kat-slijt-momenteel-zijn-9e-leven-update-25-04-2014&catid=9:binnenland&Itemid=22
 124. http://www.klokkenluideronline.is/2014/04/martin-vrijland-en-niburu-co-r-i-p/

42 comments

Reacties zijn gesloten.